route21

weblog over transport en mobiliteit

Hillebrand neemt Trans Ocean over

Posted by marc on July 22nd, 2007

De logistieke groep Hillebrand neemt zijn Britse sectorgenoot Trans Ocean Distribution over. Hillebrand is sinds eind vorig jaar voor 40 procent in de handen van de Belgische investeringsgroep Cobepa. Hillebrand is gespecialiseerd in logistieke diensten aan de dranksector. Trans Ocean is actief in het wijntransport. Door de overname van Trans Ocean ziet Hillebrand zijn omzet stijgen tot 650 miljoen euro.

Trans Ocean focust op het transport van wijn in zogenaamde flexitanks. Dat zijn grote zakken in polyethyleen met een capaciteit van 24.000 liter. Dankzij de overname stijgt de omzet van Hillebrand tot 650 miljoen euro. Vorig jaar realiseerde de groep een omzet van 500 miljoen. Het aantal werknemers klimt van 900 naar 1.200.

De Belgische investeringsgroep Cobepa is de grootste aandeelhouder van Hillebrand. De Japanse transportgroep MOL (30 procent) en het management (30 procent) bezitten de rest van de aandelen van de logistieke groep. De investering in Hillebrand is de derde grootste investering van de Belgische private-equitygroep, na deelnames aan Carglass en de Waalse kalkgroep Carmeuse.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>