route21

weblog over transport en mobiliteit

Verkeer op Zeekanaal blijft stijgen

Posted by marc on July 23rd, 2007

Op het Zeekanaal Brussel-Schelde was de scheepvaart vorig jaar goed voor een trafiek van 10.063.498 ton. Dat is een stijging van 0,96 procent ten opzichte van het jaar voordien. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de vennootschap Waterwegen en Zeekanaal. Daarbij wordt nog eens opgemerkt dat de scheepvaart relatief goedkoop, energiezuinig, veilig en milieuvriendelijk is.

De stijging van het scheepvaartverkeer op het Zeekanaal Brussel-Schelde haalt volgens Albert Absillis, voorzitter van de raad van bestuur van Waterwegen en Zeekanaal, heel wat vrachtwagens van de weg. De tweede Scheldebrug tussen Bornem en Temse moet bovendien de verkeersproblemen langs de N16 oplossen. De nieuwe brug wordt gebouwd opwaarts de bestaande brug.

Het verkeer zal via die brug over twee rijvakken van Temse naar Bornem rijden. In de lente van 2009 zal die nieuwe brug klaar zijn. Voor het bedrijf Belgomine werd al een nieuwe kaaimuur gebouwd, afwaarts de bestaande brug, verder weg uit het centrum van Temse. En voor de Koninklijke Temse Watersportvereniging werd een nieuwe jachthaven gebouwd aan De Zaat.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>