route21

weblog over transport en mobiliteit

MIVB wil combinatie bus-metro

Posted by marc on July 24th, 2007

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn moet in Brussel aansluiten op de metro. Dat zegt Alain Flausch, topman van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB). Flausch vindt het niet opportuun dat de twee maatschappijen op een aantal routes parallelle diensten organiseren. Dat is volgens hem geldverspilling en een onnodige belasting van het milieu.

Daarnaast stelt Flausch dat een combinatie bus-metro sneller werkt, want op vele trajecten rijden bussen zich vast in het drukke Brusselse stadsverkeer. Er moeten dan ook plekken aan de rand van de stad komen waar passagiers van de bussen kunnen overstappen op een metro. De MIVB-topman is dan ook voorstander van een coördinator die het openbaar vervoer in Brussel moet optimaliseren.

Zopas werd bekend gemaakt dat in de Brusselse metrostations en -stellen jaarlijks een 800-tal incidenten van verbaal of fysiek geweld plaats. Het gaat dan zowel om geweld tegen MIVB-personeel als tegen reizigers. Het zijn alleen meldingen die bij de MIVB zelf binnenkomen. De Brusselse vervoersmaatschappij installeert daarvoor tachtig praatpalen. Daar kunnen reizigers onder meer dergelijke incidenten melden.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>