route21

weblog over transport en mobiliteit

Transport & Logistics kijkt naar China

Posted by marc on July 29th, 2007

Mobiliteit is één van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van vandaag. Daarom blijft de bedrijfswereld op zoek naar innovatieve oplossingen rond transport en logistiek. De vakbeurs Transport & Logistics 2007 wil gericht inspelen op die behoefte. De vakbeurs loopt van 25 tot 27 september in Antwerp Expo en heeft multimodaal transport als belangrijkste centrale thema.

De vorige editie van Transport & Logistics trok ruim 7.500 bezoekers. “Transport & Logistics is de grootste beurs in zijn soort in de Benelux,” aldus de Belgian Shippers’ Council, de organisator van het evenement. De deelnemerslijst leest dan ook als een echte who’s who van de sector. Alles samen geven liefst driehonderd bedrijven present. Ze zijn uit alle betrokken marktsegmenten afkomstig.”

“Ondanks de groei kent de sector ook enkele belangrijke uitdagingen,” zegt de organisatie van Belgische multimodale verladers. “Steeds meer bedrijven streven ernaar de gebruikte transportmethodes verder te optimaliseren. Efficiëntie en kostenreductie blijven hier de belangrijkste trefwoorden, al winnen ook mobiliteit en milieuvriendelijkheid steeds duidelijker terrein.”

Transport & Logistics 2007 bouwt het beursprogramma voor een groot stuk op rond multimodaal transport. Nieuw is daarbij dat voor het eerst ook heel wat luchttransportspecialisten op de beurs aanwezig zijn, met onder meer Brussels Airport, SASCargo en Cargo-B Airlines. Met het seminarieprogramma gaat Transport & Logistics
dieper in op de trends en ontwikkelingen in het multimodale verkeer.

Tijdens de ‘Dag van de verlader’ op 26 september gaat Transport & Logistics ook dieper in op het fenomeen China. Aan handel met Chinese partners is doorgaans een complex logistiek verhaal verbonden, dat nog te vaak onderbelicht blijft. OTM stelde een seminarieprogramma samen dat de logistieke aspecten van handel met China uit de doeken doet. Diverse organisaties geven daarbij presentaties over hun concrete ervaringen.

Bezoekers van Transport & Logistics zijn ook welkom op de vakbeurs Supply Chain
Innovations, die gelijktijdig met Transport & Logistics in Antwerp Expo plaatsvindt. Het
gaat om een nieuw initiatief dat zich complementair aan Transport & Logistics opstelt. De
beurs richt zich op de supply chain professional. Ruim honderd standhouders demonstreren er de belangrijkste nieuwigheden uit de sector van supply chain management en supply chain IT.

Voor meer informatie over Transport & Logistics, de exposanten en het seminarprogramma kan men terecht op de website www.transport-logistics.be.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>