route21

weblog over transport en mobiliteit

Ryanair schort boekingen Charleroi op

Posted by marc on August 23rd, 2007

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft bekend gemaakt de boekingen voor vluchten vanop Brussel South Charleroi Airport (BSCA) vanaf 12 november te zullen opschorten. Ryanair eist dat er eerst een oplossing komt voor de problemen die in juni tot een staking op de Waalse luchthaven hebben geleid. Door die staking werden de vluchten van meer dan 22.500 passagiers geannuleerd.

Ryanair zegt alleen nog vanop Charleroi te zullen vliegen indien de maatschappij de garantie krijgt dat een eventuele staking de luchthaven niet meer kan lam leggen. Ryanair eist dat er een noodplan voorhanden zal zijn. De vakbonden hebben woedend gereageerd op de houding van de Ierse maatschappij. Er wordt daarbij opgemerkt dat Ryanair de heerschappij wil over de luchthaven.

Jetairfly, de luchtvaartmaatschappij van Jetair, heeft inmiddels gezegd bereid te zijn de plaats van Ryanair op de luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) in te nemen. Jetairfly vliegt vanuit Zaventem naar veel bestemmingen die ook Ryanair aanbiedt. Brussels Airlines heeft inmiddels aangekondigd vanaf 12 november, de mogelijke vertrekdatum van Ryanair, 150.000 tickets aan te zullen bieden tegen extra lage prijzen.

Er moeten volgens de vakbonden voor Charleroi voldoende verschillende luchtvaartmaatschappijen gevonden worden, zodat Ryanair onmogelijk nog druk kan uitoefenen. Ryanair vertegenwoordigt op dit ogenblik 80 procent van de vliegbewegingen op de luchthaven van Charleroi.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>