route21

weblog over transport en mobiliteit

Archive for May, 2007

NMBS-beursgang niet aan de orde

Posted by marc on 27th May 2007

Een beursgang van de NMBS is voorlopig niet aan de orde. Dat zegt staatssecretaris voor overheidsbedrijven Bruno Tuybens. De staatssecretaris vindt echter dat er andere thema’s zijn die voorrang moeten krijgen. Bruno Tuybens zegt al een hele waslijst klaar te hebben voor de toekomstplannen van de spoorwegmaatschappij. Daarmee reageert de minister op uitlatingen van Marc Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de spoorwegmaatschappij.

Volgens staatssecretaris Tuybens moet de NMBS de volgende jaar vooral werken aan structurele maatregelen om de stiptheid van de treinen te verbeteren en de uitbreiding van de treindiensten om het groeiend aantal reizigers op te vangen. Daarnaast staat voor de NMBS volgens Tuybens ook de
de bijdrage aan de verminderende milieu-impact en het energieverbruik op het programma. Tegelijk moet volgens hem ook de financiële gezondmaking volgehouden worden.

Een winstgevende NMBS zou volgens gedelegeerd bestuurder Marc Descheemaecker binnen een aantal jaar perfect naar de beurs kunnen. Hij verwijst daarbij naar het voorbeeld van Deutsche Bahn. Een beursgang is volgens Descheemaecker mogelijk indien de NMBS zijn schulden onder controle krijgt en een geïntegreerd bedrijf blijft, met zowel vracht- als internationaal en binnenlands reizigersvervoer. De gedelegeerd bestuurder voert aan dat de schuldenberg vanaf 2008 gestabiliseerd zou moeten zijn.

De vakbonden noemen het plan van Descheemaecker onaanvaardbaar. Ze stellen dat een dergelijke stap de openbare dienstverlening in het gedrang zou brengen.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Onder Antwerpen lokt 66.000 bezoekers

Posted by marc on 26th May 2007

Naar schatting 66.000 mensen hebben het evenement Onder Antwerpen, een initiatief van de NMBS-Groep om geïnteresseerden de Antwerpse noord-zuidverbinding met de trein te laten ontdekken. Zowat 33.000 van de in totaal 66.000 bezoekers hebben van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om op gratis met de trein door de nieuwe spoortunnel te rijden tussen Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Luchtbal.

treintunnel1x.jpg

Eerder al had de NMBS-Groep bezoekers al te voet door de noord-zuidverbinding laten wandelen, maar dit keer kon men met de trein gratis de nieuwe spoortunnel ontdekken. Door deze nieuwe spoorinfrastructuur van Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet, rijden er sinds 26 maart al treinen onder Antwerpen-Centraal van en naar het noorden van Antwerpen.

treinantwerpen.jpg

Zowel binnenlandse als internationale treinen kunnen gebruik maken van de nieuwe 3,8 km lange spoortunnel. Ruim 34.000 bezoekers van Antwerpen-Centraal stapten gedurende twee dagen de trein op om het traject te verkennen. De anderen hielden het bij een bezoek aan het gloednieuwe winkelcentrum. “De winkeliers waren zeer tevreden met de grote opkomst en belangstelling,” aldus de NMBS-Groep.

Veel Antwerpenaars maakten van het evenement gebruik om kennis te maken met het nieuwe winkelaanbod. “Voor de meeste handelaars was de opening dan ook een schot in de roos,” aldus nog de spoorwegmaatschappij. “Op sommige locaties viel trouwens ook de meertaligheid van de klanten op.” De juweliers reageerden nog voorzichtig, maar waren opgetogen over het grote aantal bezoekers.

Zij rekenen op het multiplicatoreffect van de mond aan mond reclame en de opening van de aanpalende juweliers. De verantwoordelijke van de supermarkt was laaiend enthousiast. Hij ontving in de loop van het weekend meer dan 10.000 mensen in zijn zaak waarvan één op vier een aankoop deed.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Waalse kritiek op Ijzeren Rijn ongehoord

Posted by marc on 23rd May 2007

Het negatieve advies van de Waalse regering over de IJzeren Rijn is ongehoord, inconsequent en vooral dom. Dat stellen federaal minister van werk Peter Vanvelthoven en staatssecretaris voor overheidsbedrijven Bruno Tuybens. De Waalse regering had in een advies aan het provinciebestuur van Nederlands Limburg benadrukt dat de IJzeren Rijn weggegooid geld is. Als alternatief werd de bestaande Montzenlijn naar voor geschoven.

De Waalse regering had zich in een advies aan het provinciebestuur van Nederlands Limburg uitgesproken tegen de heropening van de Ijzeren Rijn. Wallonië voerde aan dat investeren in de historische treinverbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied weggegooid geld is. De Waalse regering zei te vrezen dat de Ijzeren Rijn trafiek zal afsnoepen van de Montzenlijn, die vanuit Antwerpen via Hasselt, Visé en Montzen naar Aken gaat.

De Montzen-lijn levert in de Luikse regio een aantal arbeidsplaatsen op. Nederlands-Limburg stelt alvast een stevige bondgenoot gevonden te hebben in het verzet tegen de Ijzeren Rijn. De Waalse regering wijst erop dat de NMBS onlangs al allerlei investeringen heeft toegezegd voor de kwalitatieve verbetering van de Montzenlijn. Nederlands minister van verkeer en waterstaat Camiel Eurlings stelde echter dat ook voor Nederland de IJzeren Rijn de beste oplossing is.

Vanvelthoven en Tuybens merken op dat het Deurganckdok in de Antwerpse haven op volle capaciteit voor vijf miljoen extra containers per jaar zal zorgen. Om die van de weg te halen, zijn volgens de twee politici zowel de IJzeren Rijn als de Montzenlijn nodig.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Logistiek is volwaardige sector geworden

Posted by marc on 23rd May 2007

De logistiek heeft een bewogen periode achter de rug. Dat zegt Alex Van Breedam, algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL), naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag. Hij stelt daarbij dat de logistiek op één jaar tijd geëvolueerd is van een sector zonder veel erkenning naar een strategische tak voor Vlaanderen. Zo is 2006 de doorbraak geworden van de Extended Gateway.

vil1x.jpg
“Niemand is sneller dan Vlaanderen in de logistieke behandeling,” benadrukt Alex Van Breedam. “Deze regio is een natuurlijke habitat voor de Europese logistiek. Vanuit Vlaanderen kunnen we heel Europa op een perfecte manier bedienen, maar toch blijft Nederland beschouwd worden als het logistieke land bij uitstek. Logistiek Vlaanderen heeft dan ook meer branding nodig.”

De federale regering erkent volgens de VIL-topman dat logistiek wel degelijk een volwaardige economische sector is. “Ook de Nationale Bank van België analyseert de logistiek nu als een afzonderlijke sector,” voert hij aan. “Bovendien heeft de Vlaamse regering de logistiek onder de merknaam Flanders Logistics als basispijler opgenomen in het project Vlaanderen in actie.”

Het VIL wijst wel op een aantal gevaren die achter de aantrekkelijkheid van de logistiek schuilgaan. “Velen voelen zich daardoor geroepen om iets in de logistiek te doen,” wordt er gewaarschuwd. “Hierdoor zou het wel eens kunnen dat de vele goedbedoelde initiatieven van organisaties en overheden tot een versnippering van de krachten zouden kunnen leiden. Daarom is het belangrijk dat een initiatief zoals Flanders Logistics alle krachten bundelt.”

Alex Van Breedam wijst verder op het concept van de Extended Gateway. “Dit concept, gebaseerd op het bundelen van stromen en logistieke activiteiten, is erop gericht om de groeisector logistiek te sturen en te structureren met een voldoende sterk draagvlak binnen een breder maatschappelijk kader voor Vlaanderen.” Voor de VIL-topman is 2006 het jaar van de doorbraak geworden voor de Extended Gateway.

Het concept van de Extended Gateway zal de volgende jaren verder worden uitgebouwd. Een verdere uitbouw van de Vlaamse logistiek zal volgens Alex Van Breedam ook aanleiding geven tot de creatie van nieuwe beroepen. “Sommige magazijnen van logistieke dienstverleners beginnen steeds meer te lijken op echter productieomgevingen en nieuwe banen zullen steeds meer logistieke en productiekennis moeten combineren,” voert hij aan.

Alex Van Breedam wees ook op de studie Logistieke Poort Limburg, waar de mogelijkheden van de provincie op logistiek vlak werden onderzocht. “Dergelijke studies zullen in de nabije toekomst ook in de andere Vlaamse provincies worden uitgevoerd,” stipt hij aan. “Op die manier moeten de locaties met de beste specifieke logistieke troeven kunnen worden aangeduid.”

De VIL-topman wees er tenslotte nog op dat actieprogramma’s zullen worden opgezet die gericht zijn op clustering en stromenbundeling. “Daarbij moet onder meer gewerkt worden aan sectoren en geografische clusters,” benadrukt hij. “Die clustervorming moet aangemoedigd worden, want bedrijven spreken daarover nog veel te weinig met elkaar, waardoor een aantal logistieke kansen gemist worden.”

Posted in Uncategorized | No Comments »

Yang Ming opent Antwerps filiaal

Posted by marc on 23rd May 2007

Rederij Yang Ming Marine Transport uit Taiwan opent een filiaal in Antwerpen. Dat heeft het bedrijf zopas bekend gemaakt. Het filiaal is een joint venture tussen Yang Ming en Royal Burger Groep en moet de klanten van de rederij in België een betere service aanbieden. Yang Ming is na Evegreen de grootste rederij van Taiwan. Ze bezit 94 schepen, waaronder 81 containerschepen.

Het filiaal zal opereren onder de naam Yang Ming Belgium. De schepen van de Taiwanese rederij lopen in de haven van Antwerpen aan tijdens hun reizen tussen Azië en Europa en tussen Europa en de Amerikaanse oostkust. Yang Ming boekte vorig jaar een omzet van bijna 2,4 miljard euro en een nettowinst van 26 miljoen euro. In België zal geopereerd worden onder de naam Yang Ming Belgium.

De rederij wijst erop dat de buitenlandse handel van België vorig jaar met tien procent is gestegen. Het Belgische filiaal moet volgens Yang Ming de kwaliteit van zijn dienstverlening garanderen en zijn activiteiten in Nederland, België en Luxemburg integreren.De rederij maakt onder meer deel uit van de CKYH Alliance, een groep die verder ook Coscon, K-Line en Hanjin Shipping omvat.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Antwerp Shiprepair heeft niets te vrezen

Posted by marc on 20th May 2007

Hoewel het scheepsherstellingsbedrijf Antwerp Shiprepair failliet is verklaard, is de toekomst van het bedrijf en de tewerkstelling van het personeel verzekerd. Dat hebben de aangestelde curatoren tijdens een ondernemingsraad aan het personeel laten weten. Zij stelden dat de kandidaat-overnemers staan te drummen, zodat er niet wellicht niet voor een rampscenario moet worden gevreesd.

Het scheepsherstellingsbedrijf Antwerp Shiprepair werd door de rechtgank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard. Daardoor dreigden 630 personeelsleden hun baan te zullen verliezen. De rechter stelde de advocaten Annemie Moens en Peter Verstraeten als curator aangesteld. Zij moeten uitzoeken welke toekomstmogelijkheden het bedrijf nog heeft. Vorige maand bleek dat Antwerp Shiprepair met zware financiële problemen kampte.

De bestuurders Harrie Van Achteren en Guy Smolderen bleken het bedrijf de voorbije jaren systematisch leeggezogen te hebben. Zij zouden in totaal 10 miljoen euro uit Antwerp Shiprepair hebben gehaald. Daarnaast zijn er ook nog openstaande schulden aan belastingen en sociale zekerheid. De betrokken bestuurders werden gearresteerd. Het orderboek van Antwerp Shiprepair is echter goedgevuld.

Posted in Uncategorized | No Comments »

BATA dreigt met verhuis naar buitenland

Posted by marc on 18th May 2007

De Belgische luchtvaartmaatschappijen, verenigd in de groep Belgian Air Transportation (BATA), dreigen ermee hun hoofdzetels naar het buitenland te verhuizen als de lasten niet verminderen. Ze stellen dan ook dat de volgende federale regering een drastische lastenverlaging voor de piloten moet doorvoeren. De maatschappijen willen zich daarmee wapenen tegen de aanhoudende groei van buitenlandse lagekostensmaatschappijen.

Door het vertrek van de BATA-leden zouden er volgens de organisatie rechtstreeks 20.000 jobs in gevaar komen, terwijl ook het aantal bestemmingen vanuit Zaventem zou dalen. Verder stelt de BATA dat België ook zijn logistieke en toeristische troeven fors zouden zien dalen, terwijl tevens met een imagoverlies moet rekening gehouden worden. Bovendien zegt de BATA dat de overheid een direct verlies van 135 miljoen euro per jaar zou lijden.

In de luchtvaart betalen piloten belastingen in het land waar hun luchtvaartmaatschappij haar hoofdkwartier heeft. “Een piloot verdient bij Ryanair netto bijna evenveel als bij ons bruto,” aldus BATA. “Nochtans kan hij met zijn Iers contract perfect in Brussel kan blijven wonen en vanuit Charleroi werken, zonder in België één cent belastingen te betalen. Eén van voorstellen van BATA is het behoud van de gedeeltelijke vrijstelling op de sociale bijdragen van het vliegend personeel.

Sinds 1995 is die uitzonderingsmaatregel in voege, waardoor de sociale bijdrage op het brutoloon 35 procent en geen 50 procent bedraagt. De maatregel loopt af op 1 juli. Dat zal volgens BATA de concurrentiepositie van zijn leden verder ondermijnen. Ook zou de staat volgens BATA moeten bijdragen in de kosten voor de veiligheid. In het buitenland en op de regionale luchthavens draagt de overheid volgens BATA zorg voor de veiligheid van haar burgers.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Limburg heeft potentie als logistieke poort

Posted by marc on 15th May 2007

De logistieke sector wordt in de toekomst heel belangrijk voor de provincie Limburg. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). De provincie moet volgens die studie vanuit het concept van de Extended Gateway worden uitgebouwd als een strategische hinderlandregio van de mainport Antwerpen. Die ontwikkeling moet de volgende tien jaar garant staan voor de creatie van 30.000 nieuwe banen.

Marc Vandeput, de Limburgse gedeputeerde van economie en voorzitter van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM), benadrukt daarbij dat de provincie als logistieke regio onweerlegbare troeven heeft, zoals zijn centrale ligging, zijn trimodale infrastructuur en de beschikbare ruimte. “Limburg is d” absolute toplocatie voor logistiek en distributie in Europa,” voert hij aan.

Uit de VIL-studie blijkt echter dat er ruimte gecreëerd moet worden voor logistiek. “Het huidige aanbod aan bedrijventerreinen is ontoereikend,” luidt het. “Volgens het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen wordt in Limburg ongeveer 9.782 hectare oppervlakte ingenomen door bedrijventerreinen. De in totaal 1.084 hectare die nog resten, zijn onvoldoende. Alleen in de regio’s Genk (154 hectare) en Lommel (225 hectare) is er op dit moment nog voldoende vrije capaciteit die bestemd kan worden voor logistiek.”

Zonder voldoende ruimte kunnen de logistieke ambities niet waar gemaakt worden. De provincie krijgt daarbij echter wel de steun van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, dat zich volgens woordvoerder Jan Blomme al duidelijk bereid verklaard heeft om in belangrijke mate te participeren in de nodige logistieke terreinen in Limburg. Dat geldt ook voor de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM).

Een aantal infrastructurele knelpunten worden eveneens aangepakt, zoals herinrichting van de verkeerswisselaar te Lummen, de afwerking van de Noord-Zuidverbinding, het onderzoek naar de aansluiting van Sint-Truiden op de E40 en de omleidingsweg in Meeuwen-Gruitrode. Wat de ontsluiting langs het water betreft, is het Albertkanaal veruit de belangrijkste as in Limburg. Daarnaast zijn de Kempische Kanalen belangrijk.

Ook voor de binnenvaart zijn er een aantal knelpunten. “De Scheepvaart, beheerder van het Albertkanaal en de Kempische Kanalen, heeft een ambitieus plan uitgewerkt om de meeste knelpunten tussen 2007 en 2015 in een gefaseerde aanpak weg te werken,” zegt Erik Portugaels, gedelegeerd bestuurder van De Scheepvaart.

De beschikbare gronden in de logistieke clusters dienen volgens het VIL versneld ontwikkeld te worden. “Vijf logistieke clusters hebben de beste kansen om Limburg als logistieke topregio verder uit te bouwen,” aldus het rapport. “Genk vormt hier de centrale knoop die zowel ondersteuning betekent voor een noord-zuidas die vooral gericht is op vervoer en distributie (Lommel-Tongeren), als een oost-westas die in de eerste plaats focust op industriële logistiek (Lanaken-Ham).

Als aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan kunnen ook andere clusters, rond Sint-Truiden en Houthalen-Helchteren op termijn het koppeloton van kansrijke logistieke clusters vervoegen. “Genk moet verder uitgroeien tot een logistieke poort, in de eerste plaats van de haven van Antwerpen,” aldus Alex Van Breedam, managing director van het VIL. “Deze samenwerking zet het concept van de Extended Gateway Vlaanderen, ontwikkeld door het VIL, daadwerkelijk om in de praktijk.”

“Door de gedeconcentreerde bundeling en clustering als uitgangspunten van de Extended Gateway kan een significante modal shift richting binnenvaart en spoor gerealiseerd worden. Ook het wegvervoer kan door consolidatie efficiënter functioneren,” aldus nog het VIL. “De meer evenwichtige modal split voor de Limburgse goederenstromen zorgt ervoor dat het vervoer in het algemeen milieu-efficiënter wordt.”

Indien er ook een consistent arbeidsbeleid gevoerd wordt, kan volgens het rapport een daadwerkelijke groei in logistieke activiteit worden gerealiseerd. Dit betekent in het meest gunstige scenario 30.000 extra directe arbeidsplaatsen. Afhankelijk van het toegevoegde waardegehalte van de nieuwe logistieke activiteiten, komen daar nog eens 2.800 tot 16.150 indirecte arbeidsplaatsen bij.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Jetairfly krijgt beperkte vergunningsverlenging

Posted by marc on 13th May 2007

Jetairfly, dochterbedrijf van touroperator Jetair, heeft van het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGL), slechts een vergunningsverlenging van zes maand gekregen. Normaal geldt een verlenging voor een periode van twee jaar. Er wordt geëist dat de luchtvaartmaatschappij van de Jetair-groep haar organisatie beter aanpast aan haar sterk toegenomen activiteiten. Jetairfly zegt echter gerust te zijn in de afloop van de zaak en benadrukt dat er van een veiligheidsrisico geen sprake is.

Jetairfly (TUB Airlines Belgium) startte in maart 2004 met vijf Boeings en 309 personeelsleden. Op dit ogenblik telt de maatschappij 550 medewerkers en tegen het einde van deze zomer zal de vloot uit tien toestellen bestaan. Jetairfly zegt dat zijn organisatie zeer goed draait, maar door de sterke expansie ook kwetsbaarder is geworden. Inmiddels werden al enkele aanpassingen doorgevoerd, maar Jetairfly wordt vooral geconfronteerd met een tekort aan vliegend personeel en een laattijdige levering van vliegtuigen.

Jetairfly zou naar eigen zeggen een direct nood hebben aan vijf piloot-commandanten. Een woordvoerder geeft toe dat er geregeld piloten vertrekken naar andere luchtvaartmaatschappijen, meestal om financiële redenen. In de pilotenwereld wordt echter opgemerkt dat het verloop bij Jetairfly niet groter is dan bijvoorbeeld Brussels Airlines. Jetairfly is op het vlak van capaciteit na Brussels Airlines de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Steeds meer schepen onder Belgische vlag

Posted by marc on 12th May 2007

Eind vorig jaar voeren er 203 schepen onder de Belgische vlag. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Belgische Redersvereniging. Daarmee klimt België op tot een zeventiende plaats in de rangschikking van maritieme naties. De schepen hadden een gezamenlijk laadvermogen van 11,559 miljoen ton. Het gaat daarbij zowel om koopvaardijschepen, als sleepboten en baggervaartuigen. Net voor de invlagging in 2004 begon, bezette België de 24ste plaats met een laadvermogen van 6,176 miljoen ton.

De Belgische Redersvereniging merkt op dat de fiscaal vriendelijker Belgische wetgeving een toenemend aantal reders voor de Belgische vlag doet kiezen. Op het einde van de jaren negentig hadden de Belgische reders al hun schepen uitgevlagd naar goedkopere registers. Vandaag vaart 51 procent van de Belgische koopvaardijvloot echter effectief opnieuw onder Belgische vlag. Daardoor heeft België nu een koopvaardijvloot die anderhalve keer groter is dan die van Nederland en twee keer zo groot als die van Frankrijk.

Ook de Japanse rederijgroep NYK zou overwegen om tegen het einde van dit jaar een aantal schepen van zijn bulkvloot onder Belgische vlag te laten varen. De rederij brengt alvast het hoofdkwartier van zijn bulkafdeling van Londen over naar Antwerpen. In het nieuwe hoofdkantoor van de bulkdivisie in Antwerpen zullen dertig personeelsleden aan de slag kunnen. Door de verhuis zouden echter geen extra trafieken naar Antwerpen komen.

Posted in Uncategorized | No Comments »