route21

weblog over transport en mobiliteit

Archive for June, 2007

Wallenius investeert in PDI-centra Zeebrugge

Posted by marc on 29th June 2007

Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) investeert 8 miljoen euro in twee nieuwe controlecentra in de haven van Zeebrugge. Het gaat om zogenaamde pre-delivery- and inspection (PDI) centra voor personenauto’s en voor landbouwmachines. In Zeebrugge werkt WWL voor klanten als Volvo, General Motors, Toyota, Ford, Caterpillar, Hitachi en John Deere. Jaarlijks behandelt WWL er 320.000 voertuigen, waarvan 200.000 personenwagens.

WWL gaat in de nieuwe centra technische aanpassingen doen van voertuigen die per schip worden aangevoerd, zoals het homologeren, herstellen, herspuiten of aanpassen aan de lokale markten. Maar ook het opsteken van andere wielen, het aanbrengen van supplementaire accessoires aanbrengen, het verwijderen van onderdelen en het bouwen van speciale series op vraag van de klant zal er tot de activiteiten behoren.

Wallenius Wilhelmsen Logistics zegt dat zijn site in Zeebrugge nog een dergelijke dienstverlening miste. WWL haalt in Zeebrugge 62 procent van zijn inkomsten uit het transport en de behandeling van landbouwwerktuigen en graafmachines. Auto-overslag is goed voor een kwart van de omzet. Transformatoren, windmolens, jachten, treinen en andere zware vaartuigen genereren 13 procent van de inkomsten.

De WWL-groep vervoert wereldwijd 3,3 miljoen auto’s per jaar en baat een vloot uit van 65 autoschepen. De helft van de omzet komt uit autobehandeling, een derde uit landbouw- en graafmachines en 15 procent uit zware projectlading. WWL stelt wereldwijd 3.200 mensen te werk. De groep heeft op dit ogenblik 21 autoschepen in bestelling. Sommige zijn langer dan 228 m en kunnen 8.400 auto’s vervoeren.

De nieuwe PDI-centra in Zeebrugge moeten eind volgend jaar klaar zijn.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Brussels Airport investeert in infrastructuur

Posted by marc on 26th June 2007

Brussel Airport Company gaat 230 miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn infrastructuur. De luchthavenexploitant gaf vroeger terreinen in concessie, maar nu werd besloten om zelfs loodsen en andere gebouwen op te trekken voor de vrachtactiviteiten en ze vervolgens te verhuren. Omdat er met de komst van nieuwe Amerikaanse en Indiase maatschappijen een plaatstekort dreigt, zijn ook aanpassingen aan de inschepingspoorten voorzien.

Onder meer de Amerikaanse Northwest Airlines (NWA) start met een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Detroit. De Amerikaanse stad is één van de drie knooppunten van het NWA-netwerk. Met het opzetten van deze verbinding, vliegen nu alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappen op Brussels Airport. Vluchten tussen Brussel en de Verenigde Staten vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van 240 miljoen euro.

De luchtvaartmaatschappijen American Airlines (Chicago, New York), United Airlines (Washington), Delta Air Lines (New York, Atlanta), Continental Airlines (New York ) en US Airways (Philadelphia) waren al langer actief op de Brusselse luchthaven. Vijf van de tien topbestemmingen vanuit Zaventem liggen trouwens in de Verenigde Staten. Northwest is een partner van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Brussels Airport Company investeert ook in een geschikte infrastructuur voor lagekostenmaatschappijen.

Ook werd bekend gemaakt dat de luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines voortaan cargovluchten vanuit Zaventem kan uitvoeren, zonder daarvoor steeds over Singapore te moeten vliegen. Dat is volgens Brussels Airport bijzonder goed nieuws voor de luchthaven. Op die manier kan Singapore Airlines immers snel een belangrijke speler worden in Brussel en kunnen jobs gered worden die door het verdwijnen van de koerierdienst DHL bedreigd zijn.

De Britse lagekostenmaatschappij EasyJet maakte bekend om eind oktober met dagelijkse vluchten te starten tussen Brussels Airport en de Berlijnse luchthaven Schönefeld. Brussels Airlines vliegt op dit ogenblik al zes dagen per week naar Schönefeld. Het is de tweede lijn die EasyJet vanuit Zaventem opstart. Eerder al werd beslist om eind deze maand te starten met een dagelijkse vlucht naar Génève. Er zou overwogen worden om vanaf november twee keer per dag naar Génève te vliegen.

Eerder was al gemeld dat de Iraanse luchtvaartmaatschappij Iranair in de loop van volgende maand een verbinding zou opstarten tussen Brussel en de Iraanse hoofdstad Teheran. Het zou gaan om twee vluchten per week, waarvan één een tussenstop zou maken in Keulen. Brussel zou aldus de vijftiende Europese bestemming van Iranair worden.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Sukhoi wil leveren aan Brussels Airlines

Posted by marc on 21st June 2007

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal nog voor de zomer van volgend jaar een order van ongeveer vijftig nieuwe vliegtuigen plaatsen. Die bestelling kadert in een plan van de luchtvaartmaatschappij om tegen begin volgend decennium de vloot volledig te vernieuwen. Onder meer moet er de volgende jaren gezocht worden naar een vervanger voor de Bae146 en de Avro-jets. Het Rusissche Sukhoi zou zich als één van de kandidaten aandienen.

Brussels Airlines maakte trouwens deel uit van het adviescomité van vooral westerse luchtvaartmaatschappijen dat Sukhoi hielp in de definiëring van de nieuwe regionale jet van de Russische constructeur. Sukhoi zou met een contract wel de eerste Russische vliegtuigbouwer zijn die er ook in slaagt om in het westen zijn toestellen te verkopen. Lange tijd werden Russische toestellen in het westen argwanend bekeken omdat er twijfels waren over de veiligheid.

Verder blijkt Brussels Airlines plannen te koesteren om een Afrikaans filiaal te openen op het eiland Mauritius. Dat zou gebeuren in samenwerking met Rwandese en Burundese luchtvaartmaatschappijen. Brussels Airlines zou in die samenwerking minderheidsaandeelhouder worden. Er zou gekozen worden voor Mauritius omdat de veiligheidsvoorschriften er nauw aansluiten bij de Belgische normen.

Posted in Uncategorized | No Comments »

VLM niet naar KLM-Air France

Posted by marc on 21st June 2007

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft voorlopig geen interesse in een fusie met Air France-KLM. Dat zegt het bedrijf in een reactie op berichten dat VLM een overnameprooi zou zijn voor de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. VLM Airlines zegt voorlopig de voorkeur te geven aan organische groei, maar voor de toekomst wordt niets uitgesloten. Gesprekken over mogelijke samenwerkingvormen tussen beide partijen werden afgebroken.

VLM Airlines is een gegeerde overnameprooi, die de voorbije negen jaar onafgebroken winst heeft gemaakt. De maatschappij heeft zijn hoofdzetel in België, maar het echte zenuwcentrum ligt in Londen. VLM Airlines voert vanuit de luchthaven London City meer dan honderd vluchten uit. Ze is daarmee één van de grootste spelers op de vliegroutes tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Een aantal van die vluchten hebben Schiphol en Rotterdam als bestemming. Gedacht wordt dat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep de bedoeling had om VLM Airlines te laten samensmelten met KLM City Hopper en Air France Regional. Daarmee zou de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa ontstaan. Het VLM-netwerk bestaat uit twaalf bestemmingen, met steden als Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Manchester, Antwerpen, Luxemburg, Brussel, Hamburg, Liverpool, Jersey en het eiland Man.

Posted in Uncategorized | No Comments »

De Lijn zet hybride waterstofbus in

Posted by marc on 19th June 2007

De hybride waterstofbus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft zijn eerste officiële rit met passagiers uitgevoerd. De volgende zes maand zal de bus ingezet worden op de verbinding tussen Antwerpen en Lier. Met het project realiseert De Lijn een wereldprimeur. Vlaams minister van mobiliteit Kathleen Van Brempt en Ingrid Lieten, directeur-generaal van De Lijn, maakten de eerste officiële reis van de bus mee.

waterstofbus1.jpg

“Deze bus is zeer milieuvriendelijk,” aldus De Lijn. “Ze stoot geen schadelijke stoffen uit en is ook zeer stil.” De bus maakt elke dag zes ritten. Zes chauffeurs hebben een opleiding gekregen om met de bus te kunnen rijden. “Voor De Lijn is dit experiment een manier om ervaring op te doen met de nieuwe technologie,” stelt Ingrid Lieten. “We willen met de test de ervaringen van reizigers, chauffeurs en technici leren kennen en zullen busbouwer Van Hool feedback geven om de technologie nog te
verbeteren.”

Op deze manier zet De Lijn volgens Ingrid Lieten we een nieuwe stap naar de opwaardering van het openbaar vervoer. “Met schone technologie en geluidsarme, comfortabele bussen willen we de reizigers overtuigen om de auto thuis te laten,” aldus de directeur-generaal van De Vlaamse vervoersmaatschappij. Ook volgens minister Kathleen Van Brempt wordt met de waterstofbus een nieuwe stap gezet naar een nog milieuvriendelijker openbaar vervoer.

Minister Van Brempt benadrukte dat De Lijn met roetfilters en bussen op puur plantaardige olie nu al veel aandacht besteedt aan de zorg voor het milieu. “De waterstoftechnologie kan een wissel op de
toekomst zijn voor de vermindering van schadelijke uitlaatgassen,” voerde ze aan. “Deze bus is ook bijzonder goed nieuws op het vlak van lawaaihinder, want ze is zeer stil. Dit is dan ook geen vrijblijvend project. Na een evaluatie zal ik bekijken hoe de waterstoftechnologie verder ingang kan vinden bij De Lijn.”

Dankzij een nuluitstoot is de waterstofbus erg milieuvriendelijk. Omdat er geen verbrandingsproces is, stoot de bus geen schadelijke stoffen uit zoals koolstofdioxide en stikstofoxide. Ook van fijn stof is geen sprake. Uit de uitlaat komt alleen een wolkje waterdamp. De bus is ook bovendien ook aanzienlijk stiller dan een moderne dieselbus. Dat komt omdat er geen bewegende mechanische delen zijn in de brandstofcel.

De brandstofcelbus van De Lijn is de eerste volwaardige hybride bus die remenergie recupereert.
Enerzijds is er een brandstofcel die waterstof omzet in elektrische energie. Naast een tankvoorraad van 40 kilo waterstof heeft de bus batterijen die worden opgeladen als er een energie-overschot is. Dit
overschot is enerzijds afkomstig van de brandstofcel en anderzijds van de gerecupereerde remenergie. Dankzij de recuperatie van de remenergie heeft de bus veel minder energie nodig dan de vroegere brandstofcelbussen.

Door de hybride aanpak verbruikt de bus minder brandstof en is ze veel efficiënter dan een bus met één krachtbron. Daarnaast heeft ze dezelfde capaciteit (tot 104 reizigers) en actieradius (tot 350 kilometer) als een moderne dieselbus en levert ze ook dezelfde prestaties.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Cobelfret denkt aan malversaties

Posted by marc on 16th June 2007

De Antwerpse rederij Cobelfret beweert dat er bij Ferryways, zijn nieuwe dochter, in het verleden heel wat malversaties zijn gebeurd. Cobelfret nam de Oostendse rederij recentelijk over, maar daarna vielen er volgens de Antwerpse groep bij Ferryways heel wat lijken uit de kast. Inmiddels zijn de activiteiten bij de Oostendse rederij stilgelegd. Volgens Cobelfret kwamen er dagelijks schadeclaims binnen en werden er al een aantal rechtszaken aangespannen.

Ook leveranciers stopten met leveren. Ferryways zou onder meer de voorwaarden van de contracten met de banken niet hebben nageleefd. Nochtans was Ferryways de voorbije jaren winstgevend geweest. In de aanloop naar de verkoop zou Ernst & Young een oppervlakkig boekenonderzoek hebben uitgevoerd. Daarbij zouden geen problemen aan het licht gekomen zijn. Een grondiger doorlichting zou later plaastvinden.

Heel wat waarnemers geloven in een geprogrammeerde moord op Ferryways om een monopoliepositie te kunnen uitbouwen. De Oostendse rederij was immers een ambitieuze concurrent van het Antwerpse Cobelfret op de route naar Groot-Brittannië. Ferryways voerde een agressieve prijzenpolitiek en zou heel wat klanten afgesnoept hebben van Cobelfret, dat vanuit Antwerpen, Zeebrugge en het Nederlandse Vlissingen naar Engeland vaart.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Koperdiefstallen schrappen vijftig treinen

Posted by marc on 16th June 2007

Koperdiefstallen hebben ervoor gezorgd dat de NMBS vorig jaar vijftig treinen moest schrappen. Daarnaast liepen 950 andere treinen samen 8.764 minuten vertragingen op door het verdwijnen van koperen kabels. Dat werd gezegd door Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet. Van augustus 2005 tot februari dit jaar werd bij de NMBS in totaal 252 kilometer koperkabel gestolen.

De financiële schade door de diefstallen wordt geraamd op 2 miljoen euro. Het fenomeen heeft echter ook gevolgen voor de veiligheid van het treinverkeer. Door de diefstallen kunnen immers ook seinlichten uitvallen. Inmiddels werd de koperkabel op verschillende plaatsen vervangen door een glasvezelkabel. Dat moet de dieven ontmoedigen. Volgens Frédéric Petit wordt het gestolen koper wellicht verscheept naar Azië en Oost-Europa.

De NMBS worstelt met nog andere problemen. De Centrale Werkplaats in Mechelen heeft dringend nood aan extra personeel. Door het gebrek aan voldoende arbeidskrachten moeten werknemers taken uitvoeren waarmee ze niet vertrouwd zijn. Dat verhoogt het risico op arbeidsongevallen en verlaagt de productiviteit. Dit laatste beïnvloedt volgens de vakbonden dan weer de premies. Ze stellen dat de Centrale Werkplaats al geruime tijd met een personeelstekort kampt en er de jongste jaren onvoldoende statutaire aanwervingen gebeurden.

De vakbonden zeggen dat de NMBS zijn beloftes niet nakomt en sluiten acties niet uit. In totaal werken er bij de Centrale Werkplaats in Mechelen ongeveer 1.400 mensen, maar het voorbije jaar profiteerden bijna uitsluitend andere vestigingen van nieuwe aanwervingen. Mechelen heeft nood aan 103 vacatures, waarbij vooral technici en monteurs nodig zouden zijn.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Supertrucks kunnen oplossing zijn

Posted by marc on 15th June 2007

Uit studies, simulaties en praktijkervaringen uit binnen- en buitenland blijken supertrucks kostenefficiëntere en milieuvriendelijkere transportoplossingen te bieden dan de reguliere vrachtwagencombinaties. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). Bovendien nemen deze lange en zware vrachtwagens (LVZ) volgens het rapport naar verhouding minder ruimte in, wat positief is voor de congestiebeheersing. Ook de verkeersveiligheid lijkt geen belemmering te zijn.

“De jongste tijd komen supertrucks of lange en zware vrachtwagens (LZV) steeds meer onder de aandacht,” aldus het Vlaams Instituut voor de Logistiek. “Het gaat daarbij meestal om een vrachtwagencombinatie met een maximale lengte van 25,25 meter en een maximaal gewicht van 60 ton. De meningen over deze supertrucks zijn sterk verdeeld. In het debat rond supertrucks overheersen dan ook vaak slogans en clichés.”

“Het VIL wou dit thema objectief bestuderen,” aldus Alex Van Breedam, managing directeur van het instituut. “Temeer omdat steeds meer industriële actoren de optie supertruck ernstig overwegen. Individuele spelers kunnen evenwel niet zomaar met supertrucks experimenteren. Daar is een gepast regelgevend kader voor nodig. België heeft hier vooralsnog geen werk van gemaakt. Diverse andere lidstaten van de Europese Unie experimenteren echter al wel met supertrucks.”

Volgens het rapport van het VIL hebben supertrucks talrijke voordelen, zoals kostenefficiëntie, milieuvriendelijkheid en ruimtebesparend. Dat draagt bij tot de congestiebeheersing. Ook op het vlak van verkeersveiligheid lijken er geen belemmeringen te zijn. “De overheid moet evenwel nauwgezet geschikte routes uittekenen waarlangs supertrucks mogen rijden,” aldus het VIL. “Het kan immers geenszins de bedoeling zijn om trafiek van de alternatieve modi – binnenvaart en spoor – af te leiden of om een supertruck in te zetten voor stadsdistributie.”

Vlaanderen heeft er volgens het VIL alle belang bij dat haar multimodale netwerk optimaal wordt benut. “Dit netwerk vormt immers de hoeksteen van de Extended Gateway Vlaanderen,” aldus het VIL. “Dit wervend project voor logistiek Vlaanderen mobiliseert niet alleen alle logistieke actoren, maar vraagt bovenal een doeltreffende inzet van ruimte en multimodale infrastructuur.”

Er worden daarbij opgemerkt dat zowel in de gateways – de zee- en luchthavens –als in het achterland logistieke clusters worden ontwikkeld. “Het streven naar een bundeling van stromen leidt tot meer kansen voor binnenvaart en spoor, maar laat ook toe wegvervoer efficiënter te organiseren in grotere laadeenheden,” aldus nog het VIL. “De supertruck biedt hier een gepaste antwoord.”

Het VIL pleit dan ook voor een beperkte praktijkproef in België. “In deze proef wordt een klein aantal supertrucks over een beperkt aantal trajecten toegelaten,” stipt het VIL aan. “Dit geeft ons land de mogelijkheid om de inzetbaarheid van supertrucks op het eigen wegennetwerk te testen. Bovendien kan aan de hand van metingen informatie rond emissies en kilometerbesparingen bekomen worden.”

Hierdoor is het volgens het VIL mogelijk om de milieu‐ en mobiliteitseffecten beter in te kunnen schatten. “Een extra pluspunt is dat het grote publiek geleidelijk kan wennen aan de grotere vrachtwagens,” stipt het VIL nog aan. “De federale minister van mobiliteit dient hiervoor een gepast wettelijk kader te creëren.”

Posted in Uncategorized | No Comments »

Ferryways in moeilijke papieren

Posted by marc on 15th June 2007

Rederij en stouwerij Ferryways, de belangrijkste vrachtvervoerder in de Oostendse haven, dreigt failliet te gaan. De activiteiten van het bedrijf zijn al stilgelegd. Ferryways, zopas overgenomen door de Antwerpse maritieme groep Cobelfret, baat lijnen uit tussen Oostende en Groot-Brittannië. Na de overname bleken er echter grote financiële problemen te zijn. De banken blokkeerden hun betalingen en in de Britse havens werd niet meer gelost voor Ferryways.

Ferryways, een rederij die vaart tussen Oostende en de Britse havens van Tilbury, Ipswich en Immingham, werd enkele geleden overgenomen door de Antwerpse rederij Cobelfret Group. De Cobelfret Groep – die 1.500 mensen in dienst heeft- is al actief vanuit Zeebrugge, Antwerpen en Vlissingen. Cobelfret versterkt door haar overnames haar positie op de shortsea-markt tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Maar na de overname stelde Cobelfret vast dat Ferryways met grote financiële problemen kampte. Nadat de banken de betalingen blokkeerden en in de Britse havens niet meer werd gelost, werden ook in Oostende alle activiteiten gestopt. De vakbonden hadden nochtans gehoopt dat de overname een nieuwe toekomst zou betekenen voor Ferryways. Bij Ferryways werken een honderdtal mensen. Over hun toekomst is geen zekerheid.

Posted in Uncategorized | No Comments »

PMV investeert in Cargo B Airlines

Posted by marc on 14th June 2007

De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de financiële groep Petercam en de fondsen QAT II Investments en QAT-ARKiv (een joint-venture tussen QAT II en de Vlaamse Overheid) investeren samen 20 miljoen miljoen in de Belgische luchtvaartmaatschappij Cargo B Airlines van Rob Kuijpers, de gewezen topman van SN Brussels Airlines. Cargo B Airlines biedt vanaf september regelmatige vrachtdiensten aan vanuit Zaventem naar Afrika en daarna ook naar Zuid-Amerika.

Cargo B Airlines gaat daarvoor drie vliegtuigen huren bij een Ierse leasemaatschappij, waarin één van de twee fondsen een belang van 1 miljoen euro heeft genomen. Volgens de PMV past dit initiatief in het Strategisch Actieplan voor Brussels Airport, waarbij Zaventem gepromoot wordt als een logistieke toegangspoort. In Cargo B Airlines participeren ook gewezen Martinair-topman Niek Van de Weiden en Arno Broes, in het verleden betrokken bij SN Brussels Airways.

Voor BEAP Cargo oogt de toekomst daarentegen minder rooskleurig. De maatschappij staat op het punt de boeken neer te leggen. In december al staakte de vliegtuigmaatschappij zijn activiteiten op de luchthaven van Luik. BEAP Cargo heeft als belangrijke aandeelhouder BEAP Holding, een initiatief van vooral voormalige Sabena-piloten zoals Filip Van Rossum. BEAP Cargo organiseerde tot vorig jaar december vrachtvluchten tussen de luchthaven van Luik en Tripoli.

Toen moesten de operaties echter gestaakt worden omdat de verliezen niet meer gedekt werden door vers geld. Het gehuurde toestel werd teruggegeven aan de eigenaar. Sindsdien wacht BEAP Cargo naar eigen zeggen op extra middelen die investeerders uit Dubai beloofden. BEAP Cargo heeft nog vijf personeelsleden in dienst.

Posted in Uncategorized | No Comments »