route21

weblog over transport en mobiliteit

Archive for November, 2007

Gemiddeld 9.7 minuten vertraging per trein

Posted by marc on 30th November 2007

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers stelde na een maande nauwkeurig onderzoek vast dat 65 procent van de treinen kamp met vertraging. Om tot dit besluit te komen registreerden treinreizigers tussen 1 en 31 oktober ongeveer 10.700 ritten. Conclusie is dat de treinen gemiddeld 9.7 minuten vertraging hebben, dat zijn 4 minuten meer dan bij de meting van vorig jaar. 65 procent van de treinen loopt een vertraging op van meer dan 5 minuten.

Boosdoeners zijn toevallige incidenten zoals stakingen of koperdiefstallen, maar ook het overstappende treinverkeer vormt een probleem. BTTB neemt daarom het hele pendeltraject onder de loep, niet zoals Infrabel, spoorbeheerder. Daar concentreert men zich voor metingen enkel op de stiptheid van de treinen.

Ondanks nieuwe infrastructuren rond Brussel en Antwerpen zullen pendelaars met een overstap in Brussel 16 procent kans hebben om hun aansluiting te missen. In Antwerpen stijgt dat aantal tot 30 procent. Volgens BTTB kan een langere wachttijd bij de treinaansluitingen voor een oplossing zorgen. Voorstel is om de aansluitingen op hetzelfde perron te organiseren en ook meer rekening te houden met minder mobielen. Voorts stelt de Bond een noodplan per lijn voor bij incidenten. BTTB wil ook benadrukken dat de trein een betrouwbaar voertuig blijft in vergelijking met de wagen. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Openbaar vervoer in Brussel wordt duurder

Posted by marc on 29th November 2007

Vanaf februari volgend jaar zal de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de tarieven voor bus, tram en metro verhogen. Behalve voor de schoolabonnementen en het nachtnet Noctis zullen reizigers voortaan meer moeten betalen voor een ritje.

Een enkel ticket dat niet in het voertuig gekocht wordt zal vanaf dan 1.70 euro kosten, in plaats van 1.50 daarvoor.De prijs van een tienrittenkaart stijgt van 11 euro naar 11.50 euro. Een vijfritten kaart zal 30 cent duurder worden, van 6.70 euro naar 7 euro. Een kaart die drie dagen geldig blijft zal vanaf februari 6.5 euro kosten, voorheen 9 euro.

Op het einde van de zomer van 2008 zal de MIVB een nieuw systeem lanceren, Mohib. Reizigers die dat systeem zullen gebruiken zouden de prijsstijgingen minder uitgesproken zijn, aldus de MIVB. De Brusselse regering gaf reeds groen licht voor de nieuwe tarieven. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Eerste vrachtwagen op vloeibaar gas goedgekeurd

Posted by marc on 28th November 2007

Volgende week kan in Nederland de eerste vrachtwagen op vloeibaar gas de weg op. De keuringsdienst Kiwa Gastee rondde de keuringsprocedure af en ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaf zijn goedkeuring. Voor de bouw en het ontwerp van de truck werkten Mercedes Benz en Rolande Ing samen.

Transporteur Vos Logistics is ondertussen van plan ongeveer 200 vrachtwagens om te bouwen tot ze geschikt zijn om aangedreven te worden op vloeibaar gas. Deze brandstof biedt het voordeel dat er meer kilometers per tank mee gereden kunnen worden in vergelijking met samengeperst aardgas. Een ander voordeel is de verminderde Co2 uitstoot per afgelegde kilometer.De kosten voor de brandstof zijn lager en de motor is tot 70 procent stiller dan een dieselmotor.

Vos Logistics bouwt nu zelf een tankstation op zijn terreinen in Oss. Rolande Ing kondigde aan ook een aantal van die tankstations te willen bouwen, goed om tweeduizend vrachtwagens van vloeibaar gas te voorzien. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Havens strijden om groene containerlijn

Posted by marc on 27th November 2007

Eind januari 2008 treedt een nieuwe Europese regelgeving in werking die de beveiliging van het internationale containervervoer tussen de zeehavens moet verbeteren. De hang naar grotere beveiliging is een uitloper van de aanslagen op 11 september 2001. De EU-commisie wil een lijst opstellen van erkende logistieke operatoren voor het handelsverkeer over water.

Zo’n lijst met gecertificeerde bedrijven kan zorgen voor een enorme tijdswinst tot vier dagen. De geselecteerde bedrijven mogen immers gebruik maken van een ‘groene containerlijn’ met ultrasnelle afhandeling van hun goederen door de douanediensten. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van de rode controlelichten. Volgens Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens (OpenVLD) is het voor Vlaamse bedrijven van groot belang om op die lijst te belanden.

De erkenning van de verkozen bedrijven gebeurt door de douanediensten van de EU-lidstaten, aan de hand van een Europese methodologie. Voor de concrete uitwerking van het systeem, een soort software-uitwisseling over leveranciers, transporteurs, verhandelaars en klanten, werd door de Eu een call uitgeschreven. Twee bedrijvenconsortia streven nu naar de uitbesteding van het project. Patricia Ceysens: ‘ Het gaat om een cruciaal project voor de versterking van de logistieke sector in Vlaanderen.’ (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Toyota stopt vanzelf aan rood licht

Posted by marc on 26th November 2007

Na het door autobouwer Saab ontwikkelde systeem dat chauffeurs wakker maakt als ze in slaap dreigen te vallen, komt constructeur Toyota nu op de markt met een toestel dat auto’s verplicht stoptekens laat respecteren en doet stoppen aan rode lichten. Door zendertjes die op de rijbaan aangebracht worden en die signalen geven aan de auto weet het voertuig dat het moet stoppen aan een rood licht. Op die manier wil het automerk meehelpen het aantal ongevallen met auto’s te verminderen.

Bij rood licht zal een visueel en auditief alarm in werking treden dat de bestuurder bewust moet maken van het naderende stoplicht of vertragingsbord. De bestuurder kan dan anticiperen en zijn wagen tot stilstand brengen. Als de bestuurder geen gevolg geeft aan de signalen van de installatie, zal de wagen automatisch remmen.

Toyota onderzoekt daarnaast ook een draadloos communicatiesysteem tussen verschillende wagens en tussen wagen en voetganger. Op die manier kunnen ongevallen op bijvoorbeeld slecht verlichte kruispunten vermeden worden. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Oostende vreest vertrek Egyptair Cargo

Posted by marc on 25th November 2007

De luchthaven van Oostende vreest dat luchtvaartmaatschappij Egyptair Cargo naar Frankfurt zal verhuizen. Egyptair Cargo voert vanuit Egypte vooral verse groenten en fruit aan voor zowel België, Oost-Europa als Groot-Brittannië. De vrachtmaatschappij verzorgt wekelijks drie vluchten vanop Oostende, maar kiest nu de luchthaven van Hahn in Frankfurt als Europese hub.

Wat de gevolgen zijn voor de Oostendse luchthaven is nog niet duidelijk. Indien Egyptair Cargo had zijn vluchten op Oostende al van drie per dag naar drie per week teruggeschroefd. Een aantal activiteiten was al overgeheveld naar Hahn. Indien Egyptair Cargo daadwerkelijk Oostende verlaat, zou dit op jaarbasis een verlies van 10.000 ton tot 14.000 ton vracht kunnen betekenen.

Egyptair is een belangrijke klant van de Oostendse luchthaven en luchthavenmanager Gino Vanspauwen geeft dan ook toe dat een vertrek een ernstige aderlating zal betekenen voor de luchthaven. De Oostendse luchthaven hoopt dan ook dat Egyptair vluchten blijft organiseren naar Oostende, dat daarbij naast het Duitse Hahn een tweede Europese bestemming zou blijven voor de luchtvaartmaatschappij.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Europa start mega transportprojecten

Posted by marc on 24th November 2007

Europa begint de volgende jaren aan dertig megaprojecten voor verkeer, voornamelijk grensoverschrijdende spoorlijnen en binnenvaart. Zo komt er 960 miljoen voor een spoortunnel door de Brennerpas, 670 miljoen voor een hogesnelheidslijn tussen Madrid en Lissabon en 750 miljoen voor een spoor van Lyon naar Oekraïne. Jacques Barrot, Europees Commissaris voor verkeer, heeft de plannen voorgesteld in het Europees Parlement.

Verder is er 403 miljoen euro voorzien voor het goederenspoor Rotterdam-Genua, één van de drukste routes van Europa. De binnenvaart kan rekenen op 420 miljoen euro voor de verbinding Schelde naar de Seine, zodat schepen vanuit Rotterdam en Antwerpen rechtstreeks kunnen naar Parijs kunnen varen. Europa bestudeert ondertussen op enkele toekomstige projecten, zoals een spoortunnel tussen Ierland en Engeland.

Maar de wegvervoerders vinden dat ze er erg bekaaid van afkomen. Een studie van 200 miljoen euro voor de Brenner spoortunnel vinden ze buitensporig. Volgens de sector krijgen het water- en spoorvervoer wel erg veel geld en aandacht krijgen van de Europese overheid. De sector voert daarbij aan dat het wegvervoer toch de ruggengraat van het vervoer is. Het is volgens hen beter daar de efficiency te bevorderen.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Franse treinen vertrekken weer

Posted by marc on 23rd November 2007

In de loop van komend weekend zal het Franse spoorverkeer weer op gang komen. Geleidelijk aan zullen de treinen weer op hun normale uren vertrekken. Dit meldde de directie van de Franse spoorwegen donderdag, na de negende opeenvolgende stakingsdag. Het personeel van het Franse treinverkeer was in staking omdat het niet akkoord ging met de hervorming van het pensioenstelsel.

De meeste personeelsleden van het spoorverkeer stemde in met het verbeken van de stakingen. De vakbonden hadden hun leden gevraagd het werk weer op te nemen. De reden voor de herneming van het werk is dat de onderhandelingen tussen directie, vakbonden en overheid goed beginnen op te schieten.

De TGV’s tussen Parijs en andere regio’s in Frankrijk zullen terug normaal rijden. De internationale lijnen naar Groot-Brittannië, België, Duitsland en Zwitserland zullen ook weer in gebruik genomen worden. In Parijs hoopt de vervoersmaatschappij op een aanzienlijke verbetering, vooral op de lijnen naar de voorsteden. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Brussels Airlines is niet te koop

Posted by marc on 22nd November 2007

De raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, ontkent dat de luchtvaarmaatschappij in onderhandeling zou zijn omtrent de verkoop van een derde van haar kapitaal aan het Indische Jet Airways. Het management van Brussels Airlines gaat echter wel onderzoeken tot welke internationale luchtvaartalliantie de luchtvaartmaatschappij het best kan toetreden.

De voormalige aandeelhouders van Virgin Express, met aan het hoofd Richard Branson, zouden plannen koesteren in die zin. Virgin Express fuseerde met Sabena-opvolger SNBA tot Brussels Airlines. De Virgin-tak bezit nog 29,9 procent van het kapitaal van Brussels Airlines. De rest zit bij onder meer bij Tractebel, Fortis, UCB, Solvay, Dexia, GBL en KBC. Volgens voorzitter Etienne Davignon berust de informatie op een kwakkel.

Het management van Brussels Airlines zal wel onderzoeken tot welke luchtvaartalliantie ze het best kan toetreden. Het gaat daarbij om Skyteam (Aeroflot, Air France-KLM, Continental Airlines, Delta, Korean Air en Northwest Airlines), Star Alliance (Air Canada, BMI, Lufthansa, Singapore Airlines, United Airlines, US Airways en Swiss) en One World (American Airlines, British Airways, Finnair, Japan Airlines, Iberia en Quantas). Een beslissing wordt tegen volgende lente verwacht.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Derde startbaan voor Heathrow

Posted by marc on 21st November 2007

In Londen zal de luchthaven van Heathrow er een derde startbaan bij krijgen. De luchthaven geldt als één van drukste ter wereld. Minister van Transport Ruth Kelly zegt dat de uitbreiding noodzakelijk is om de Britse economie verder te helpen groeien en om de status van de luchthaven te vrijwaren.

Tot nu toe functioneerde de luchthaven te lang op bijna-maximum capaciteit, wat vaak voor extreem lange wachttijden zorgde. Met de komst van de derde startbaan kan de luchthaven het hoofd bieden aan nog meer luchtverkeer en wordt de druk op de twee bestaande startbanen verlaagd.

Momenteel staat de Britse luchthaven in voor de tewerkstelling van 170.000 personeelsleden. In de luchthaven passeren niet alleen zeer veel passagiers maar gaan ook jaarlijks voor miljoenen ponden aan exportproducten het vliegtuig op. (LD)

Posted in Uncategorized | No Comments »