route21

weblog over transport en mobiliteit

Archive for January, 2008

Fileleed kost ons 250 miljoen

Posted by marc on 31st January 2008

Het Verkeerscentrum Vlaanderen meet zes miljoen uren file op de Vlaamse wegen, maar zegt zelf dat we in de praktijk tussen negen en tien miljoen uren in de file staan. Dat komt omdat de metingen niet verfijnd genoeg zijn. Kostprijs van dat fileleed: 250 miljoen euro.

Het aantal uren dat we op Vlaamse wegen in de file staan, ligt de helft hoger dan we in VRIND, de publicatie met statistische gegevens van de Vlaamse regering, kunnen lezen. “Onze gegevens zijn onvoldoende om de verliesuren precies te kunnen inschatten”, zegt Eddy Peetermands. “We zitten voor 2007 op 6 miljoen verliesuren, in 2004 waren dat er 4,8 miljoen.”

De kostprijs voor een stilstaande vrachtwagen wordt geschat op 45 euro per uur. De kostprijs van een wagen in de file bedraagt 8,25 euro per uur. Dat betekent dat de economische kostprijs in de buurt van 250 miljoen euro ligt.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Deurganckdok vol tegen 2014

Posted by marc on 30th January 2008

De Antwerpse haven heeft het voorbije jaar 182,9 miljoen ton goederen behandeld. Dat betekent een groei met 9,3 procent tegenover vorig jaar. Maar de containertrafiek steeg twee keer zo snel.

De containertrafiek in de Antwerpse haven steeg het voorbije jaar van 7 naar 8 miljoen standaardcontainers (TEU). Daarvan komt ongeveer 1,5 miljoen TEU op rekening van het Deurganckdok, dat een totale capaciteit heeft van 7 miljoen TEU. In de veronderstelling dat de containertrafiek jaarlijks met 1 miljoen TEU blijft aangroeien en dat die groei in het Deurganckdok gebeurt, dan zit dat dok tegen 2013-2014 aan zijn maximale capaciteit. “De bouw van het Saeftinghedok moet nu op de politieke agenda komen. Anders zijn we te laat”, stelde havenschepen Marc Van Peel. “Het dok is geen grootheidswaanzin van landhongerige havenbaronnen.”

Het Saeftinghedok zou iets breder dan het Deurganckdok worden en kost 750 miljoen euro. Het Antwerpse havenbestuur financiert 80 procent, het Vlaams Gewest 20 procent. In maart wordt ook een beslissing verwacht over een tweede sluis op Linkeroever ten zuiden van het Deurganckdok. Die is nodig om de wachttijden van de schepen aan de oude Kallosluis op te lossen. De kostprijs wordt geraamd op 624 miljoen euro. De bouw zou 4,5 jaar duren.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Poolse vrachtwagenchauffeurs dreigen Warschau af te sluiten

Posted by marc on 29th January 2008

Poolse vrachtwagenchauffeurs zijn van plan om Warschau te blokkeren. Dit vanwege een enorme verkeersopstopping die nu al een week duurt aan de oostgrens van Polen. Dit meldt een vakbond uit Polen zondag. De vakbond hoopt met de staking druk op de overheid van premier Donald Tusk te zetten om de verkeersellende, die veroorzaakt wordt door acties van het douanepersoneel, op te lossen. Vrijwel alle grenzen van Polen met de Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland zijn verlamd.

Boleslaw Mileski, woordvoerder van de Vakbond van de Arbeiders van het Wegvervoer van Polen spreekt dreigende taal op het Poolse televisiestation TVN24 “Wij zullen de overheid tot halverwege deze week geven om de verkeersopstopping op te lossen. Als de situatie niet wordt opgelost kunnen wij het gehele land tot stilstand brengen.De vrachtwagens zijn al onderweg naar Warschau. Hiermee laten wij onze kracht zien. Ons geduld is op en wij laten ons niet langer mishandelen en vernederen.”
Milewski verwees naar de ontberingen die door vrachtwagenchauffeurs worden ervaren die zijn vastgelopen op dunbevolkte gebieden langs de grens. Zij zijn gedwongen om nachtenlang in hun vaak onverwarmde vrachtwagens zonder goed voedsel of goede hygiëne door te brengen en dat zonder loon.

De overheid heeft de douane-ambtenaren een loonsverhoging van 500 zloty (€ 138) stijging aangeboden, ver onder hun eis van een verdubbeling van hun maandsalaris van ongeveer 4.000 zloty’s (€ 1.100).
”Er zijn slechts twee vrachtwagens nodig om een straat van Warschau te blokkeren”zegt Milewski. “Wij zijn van plan de burgers geen overlast te bezorgen door het stadscentrum te blokkeren. Wij zullen enkel de toegangswegen blokkeren die naar de stad leiden.”

Posted in Uncategorized | No Comments »

Autosalon trekt minder bezoekers

Posted by marc on 28th January 2008

Zondagavond omstreeks 18.00 uur heeft het 86ste Auto- en Motorsalon van Brussel zijn deuren gesloten. Het salon kon dit jaar rekenen op 651.000 bezoekers, zo heeft organisator Febiac zondag bekendgemaakt. Dat zijn er bijna 75.000 minder dan tijdens het vorige “traditionele” autosalon in 2006 (725.000).

Febiac-woordvoerder Joost Kaesemans gaf eerder al een aantal mogelijke verklaringen voor de lagere bezoekerscijfers. Veel kandidaat-kopers stappen volgens hem onmiddellijk naar een autodealer in hun buurt en komen niet meer op het salon langs. Daarnaast blijkt het milieuthema en de promotie rond de ecologische auto de burger minder aan te spreken. De automerken waren dit jaar ook minder gul met gratis toegangskaarten, aldus Kaesemans. Toch blikt Febiac tevreden terug op de editie 2008. De organisatie verliep vlekkeloos, meent Febiac.

Het Autosalon veroorzaakte geen grote verkeerschaos rond de Heizelsite of op de Brusselse ring en ook grote parkeerproblemen bleven uit. Daarnaast is het Salon er volgens Febiac in geslaagd om extra aandacht te trekken voor milieuvriendelijke voertuigen en nieuwe technologieën die voertuigen schoner en zuiniger maken.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Antwerpen wil gebruik fiets aanmoedigen

Posted by marc on 25th January 2008

Antwerpen wil het fietsen aanmoedigen door meer gratis fietsparkeerplaatsen aan te bieden.Wim Daneels. Parkeergarages in de stad worden binnenkort verplicht om ook plaatsen voor fietsen te voorzien. En ook projectontwikkelaars moeten in de toekomst fietsparkeerplaatsen opnemen in hun plannen.

Het stadsbestuur van Antwerpen wil het gebruik van de auto ontraden en meer volk op de fiets krijgen. Maar een van de struikelblokken is dat je je tweewieler in de binnenstad amper op een veilige -en liefst ook droge- manier kan achterlaten. Daarom heeft de stad aan het stedelijk parkeerbedrijf Gapa gevraagd om een plan op te stellen rond fietsparkeren.
‘Totnogtoe hielden we ons vooral bezig met auto’s, maar op vraag van het stadsbestuur zullen we onze knowhow ter beschikking stellen en een coördinerende rol spelen in het fietsparkeerbeleid’, zegt voorzitter Eric Dubois van Gapa.
Nieuwe parkeergarages zullen ook een deel van hun ruimte moeten reserveren voor de tweewielers. Dat gebeurde trouwens al bij de ondergrondse parkings van het Centraal Station en Berchem-station.


‘De parking van de Groenplaats biedt al gratis fietsen aan de klanten aan. We zouden dat graag doortrekken naar de grote parkings aan de rand van de stad. Toeristen kunnen bijvoorbeeld op een zonnige dag daar hun auto kwijt en dan met de fiets Antwerpen verkennen’, zegt Dubois. ‘We zullen nieuwe normen opleggen voor de bouwvergunning van grote bouwprojecten.’

Posted in Uncategorized | No Comments »

Prijsstijging van vervoersbewijzen de Lijn

Posted by marc on 24th January 2008

Vanaf 1 februari wordt een biljet in voorverkoop van De Lijn in sommige gevallen de helft goedkoper dan een rechtstreekse aankoop bij de chauffeur. Bij het opstappen zal een doorsnee biljet voortaan 1,60 euro kosten, terwijl dat in voorverkoop 1,20 euro blijft. Dat heeft De Lijn vandaag bekendgemaakt.

 

“Met deze prijsaanpassing willen we de voorverkoop van vervoerbewijzen voort stimuleren. Door minder te verkopen op het voertuig winnen we tijd en kunnen we stipter rijden”, zegt Ingrid Lieten, directeur-generaal van De Lijn.
Concreet zal een biljet op het voertuig 1,60 euro kosten voor een rit van één of twee zones en 2,70 euro voor een rit van drie zones of meer. Nu is dat nog respectievelijk 1,50 euro en 2,50 euro. Een lijnkaart met 10 ritten kost in voorverkoop 8 euro (0,8 euro per rit).

Vanaf 1 februari worden ook de abonnementen duurder. De prijs van de abonnementen stijgt met 1,74 procent, daarmee volgen ze de index van consumptieprijzen. De tarieven voor sociale abonnementen blijven ongewijzigd.

Posted in Uncategorized | No Comments »

NMBS onder vuur door erg slechte stiptheidscijfers

Posted by marc on 23rd January 2008

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) zet de NMBS fors onder druk na bijzonder slechte stiptheidscijfers voor 2007. Vorig jaar reed gemiddeld meer dan één op de tien treinen met vertraging, het slechtste resultaat in negen jaar. De NMBS moet dringend een compensatieregeling op poten zetten.

In 2007 reed 89,2 procent van alle treinen op tijd of met een vertraging van hoogstens vijf minuten, een achteruitgang van 1,4 procent tegenover 2006. De NMBS wijt de extra vertragingen vooral aan de groeipijnen bij de invoering van de nieuwe dienstregeling, aan de plaag van koperdiefstallen, aan syndicale acties in binnen- en buitenland en aan de reizigers die er te lang over doen om zich van het ene perron naar het andere te haasten.

Minister Vervotte wil de treintarieven in de toekomst afhankelijk maken van de stiptheid. Nu mag de NMBS elk jaar in februari de prijs van de treinkaartjes aanpassen aan de gezondheidsindex. Als de stiptheid hoger dan 90 procent ligt, mag de spoorwegmaatschappij daar nog een schepje bovenop doen. “Die redenering moet omgedraaid kunnen worden”, vindt Vervotte. “Als de stiptheid slecht is, mogen de treintarieven níét meestijgen met de index.”

Met die regeling wil de minister de NMBS aanporren om te werken aan de stiptheid. “Tegelijk is het niet meer dan correct dat de reiziger alleen meer betaalt als hij een betere service krijgt.” Als de stiptheid slecht is, mogen de treintarieven in februari níét meer meestijgen met de index.

De spoorwegmaatschappij ‘betreurt’ de verslechterde stiptheid maar haast zich om te benadrukken dat België nog altijd beter scoort dan Duitsland of Frankrijk.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Wegverkeer stijgt fors in 2006 ondanks dure brandstofprijzen

Posted by marc on 22nd January 2008

Het wegverkeer op de Belgische autosnelwegen is in 2006 met 3,3 procent gestegen. In Vlaanderen steeg het verkeer met 3,79 procent. Dat is meer dan in Wallonië, waar het verkeer op de autosnelwegen met 2,43 procent is toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

Volgens de FOD Mobiliteit en Vervoer gaat het om de grootste stijging in het verkeer sinds 1999. ‘Ze komt overeen met de groei van socio-economische activiteiten op het einde van grote infrastructuurwerken (ring rond Antwerpen)’, legt de FOD uit. Opvallend is dat het verkeer toegenomen is, ondanks de verhoging van de brandstofprijzen. Gemiddeld hebben de Belgische auto’s in 2006 15.024 kilometer afgelegd in ons land.

Ook werd berekend hoeveel voertuigen er per minuut gemiddeld passeerden op een Belgische weg. Dat zijn er 1,5. Er zijn wel grote verschillen al naar gelang de plaats en het wegennet. Zo passeren er bijna 52 voertuigen per minuut op de autosnelweg in Antwerpen, tien per minuut op de regionale wegen in Luik en slechts 0,4 per minuut op gemeentelijke wegen in Koksijde.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Israël zegt vaarwel tegen olie

Posted by marc on 21st January 2008

Israël maakt vandaag plannen bekend om haar afhankelijkheid van olie grotendeels in te perken. Dat schrijft de Britse krant Financial Times. Het land wil een privé-project opzetten voor een elektrisch autonetwerk.

Het heeft daarvoor een akkoord bereikt met de Amerikaanse start-up Project Better Place, die onlangs € 137 miljoen ophaalde om de beginfase van het project in goede banen te leiden. De volgende 18 maanden worden zo’n 500.000 oplaadplaatsen in het land neergezet, waar ook batterijen kunnen worden gewisseld. De plannen hebben de steun van de Israëlische president Shimon Peres. Renault en Nissan werken ondertussen aan een elektrische wagen die vanaf 2011 op de Israëlische markt moet komen.

In Israël rijden 2 miljoen auto’s. Mochten die allemaal op elektriciteit rijden, dan zou daarvoor jaarlijks 2.000 megawatt aan elektrische stroom nodig zijn, een hoeveelheid die geproduceerd zou kunnen worden via een eenmalige investering van $ 5 miljard in zonnepanelen.

Posted in Uncategorized | No Comments »

Passagiersaantal op Brussels Airport stijgt met 7 procent

Posted by marc on 18th January 2008

In 2007 hebben meer dan 17,8 miljoen passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven Brussels Airport. Dit is een stijging met 7 procent in vergelijking met 2006. Dat heeft Brussels Airport vandaag bekendgemaakt.

De korte afstandslijnvluchten stegen met 3 procent en vertegenwoordigden 11,5 miljoen passagiers. Het vakantieverkeer groeide met 6 procent, tot 4,2 miljoen reizigers, voornamelijk dankzij JetairFly, Thomas Cook en andere buitenlandse chartermaatschappijen. Het lange afstandsverkeer vertegenwoordigde 1,5 miljoen reizigers, of een groei met 23 procent.

Ook het vrachtverkeer in Brussels Airport kende een groei, een stijging van 8,9 procent in 2007, tot 783.727 ton behandelde vracht.

Posted in Uncategorized | No Comments »