route21

weblog over transport en mobiliteit

Rolls-Royce hoopt op nieuw recordjaar

Posted by marc on March 24th, 2008

Ondanks de afkoelende economie, hoopt de Britse autoconstructeur Rolls-Royce, dochter van het Duitse concern BMW, dit jaar toch weer een recordomzet te halen. Onder meer wordt veel verwacht van het nieuwe RR4-model. Dat moet een brug slaan tussen de Phantom en de BMW 7. Het model moet volgens directeur Ian Robertson vooral de concurrentie aangaan met de Bentley Continental.

Robertson voerde aan dat het RR4-model op de markt debuteert met een sedanversie, maar dat ook een cabriolet en een coupé op het programma staat. “Daarmee is het hele programma van concurrent Continental gedekt,” voerde hij aan. Zelf zal hij de lancering van het nieuwe model niet meer van dichtbij meemaken, want hij ruilt Rolls-Royce voor BMW, waar hij directeur marketing en sales wordt. Robertson was sinds 2005 topman van het Britse luxemerk.

Rolls-Royce kan zijn succes afmeten aan de staat van de wereldeconomie. Wanneer die het goed doet, ziet ook het Britse automerk zijn verkopen stijgen. “Toch verwachten we opnieuw een recordjaar, zonder iets te moeten forceren,” aldus Robertson. “We dachten dat de Drophead Coupé de omzet van de gewone sedan zou schaden, maar dat is niet gebeurd. De meeste nieuwe cabrio-klanten hadden immers al een Phantom.” (HJL)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>